Загальна кількість переглядів сторінки

неділю, 17 грудня 2017 р.



Ми тут зібралися, створили народний проект Liars та проаналізували висловлювання українських політиків і склали хіт-парад високопоставлених брехунів.
З початку каденції Порошенка протягом 3,5 років ми стежили за висловлюваннями двох десятків топових політиків України: президента країни, прем'єр-міністра, лідерів і спікерів всіх парламентських фракцій, деяких самовисуванців, а також ключових представників позапарламентської опозиції.
Ми зібрали 424 989 цитат, з яких після перевірки лише трохи більше однієї сотої виявилися дійсно правдивими. Тобто в одному випадку зі ста типовий топовий український політик в своїх публічних промовах бреше, маніпулює даними або перебільшує.
Аналіз виявився дещо несподіваним. Перші три місця зайняв Петро Порошенко. На друге та трете місце неможливо було нікого поставити, тому що масив брехні, який за весь цей час видав Петро Порошенко, перевершив брехню всіх решта політиків разом взятих. Тут навіть не треба наводити приклади, їх всі знають. Професійне гасло Порошенка таке - "Брехати, брехати і ще раз брехати!".Тому, довелося віддати йому всі місця на п'єдесталі.
Четверте місце, заслужено завоював Міхо Саакашвілі. По суті, він другий, але з вище наведених підстав, це друге місце йде під номером "чотири". Ми вагалися, чи досліджувати його істеричні, на межі безумства, параноїдальні спічі. Адже він не є українським політиком. І взагалі незрозуміло, хто цей персонаж в Україні, що він тут робить і яка його мета. Але, оскільки він знаходиться в команді Порошенка, займав(хоч і незаконно), одну з вищих державних посад, то виходить, що тим чи іншим чином, впливав на українську політику. Ну тут все просто. Саакашвілі за своїм психічним станом є класичним нарцисом та страждає на манію величі. А таки люди просто приречені брехати. Він навіть і не помічає, що безперервно бреше. В одному реченні Саакашвілі може виголошувати діаметрально протилежні речі, може одну брехню виправдовувати іншою брехнею. Він був би на першому місці, якби не Порошенко. Порошенко тут поза конкуренцією.
П'яте місце у Гройсмана. Цей вгодований парубок з вінницького ринку збожеволів від такого свого неймовірного вознесіння з дерьма, яким він був, на найвищі посади в державі. Власне, він дерьмом і залишився. Ось тільки, щоб якось замаскувати свою нікчемність, своє невігластво, йому треба брехати. Що він і робить весь час. Спочатку на посаді Голови Верховної Ради, і зараз, перебуваючи Прем'єр-міністром. Брехати в усьому. Починаючи зі своєї вигаданої освіти до показників Бюджету.
Шосте місце у тритисячолітньої жінки, Ірини Луценко. Зважаючи на такий дуже поважний вік, її брехня нагадує садистсько-інквізиційні тортури над свідомістю людей, що її слухають. З такою люттю, ненавистю та злобою, брехати, це треба дійсно три тисячі років тренуватися. Невідомо скільки вона ще проживе, але люди, які впитують в себе отруту, що ллється з її рота, точно довго не будуть жити. Тому, тут потрібні засобі захисту. Як то, вимикання телевізора чи радіо, як тільки з'являється цей казковий профіль на екрані.
Сьоме місце у радиКалного Ляшка. І брехня в нього радиКална. Наприклад каже, що не буде голосувати за Бюджет, але через п'ять хвилин голосує за нього. Ляшко бреше голосно, наполегливо, з відчуттям своїх останніх днів в політиці. Його брехня спрямована не на підняття свого авторитету, а на конвертацію цієї брехні у грошові знаки. Кажуть, "бреше, як перед смертю", то це про Ляшка.
Восьме місце у політичного трупа Яценюка. Вдавана імпозантність не домогла йому зашифрувати свою брехню від розгадування її народом. Трішки запізно, але народ цілком вмотивовано і поховав цього кон'юктурщика під політичною могильною плитою. Було би краще, якби він зробив це на виборах в 2014 році. І не тільки Яценюка, а всю цю армаду брехунів закопав в 2014 році. Але на жаль час назад не повернеш.
Дев'яте місце у Парубія. На цьому місці він опинився завдяки довідці про власний дебілізм. Він нагадує хворого в псіхлікарні, який надзюрив у своє ліжко, але вибудовує грандіозну конструкцію доказів, що це зробив його сусід по палаті. Парубію треба збудувати будинок скорботи на одну людину, призначити себе головним лікарем і потім себе же і покласти в цей будинок назавжди. І контактувати з людьми тільки під час передачи йому апельсин, яблук та ковбаси.
На десятому місці блищить окулярами Юрій Луценко. Взагалі-то, його фах полягає в зраді всіх, з ким він робить якусь справу. Але цей парад зрад він вимушений підкріплювати брехнею. Робить він це настільки віртуозно, що вже більше десятка років залишається в політиці. Звісно, йому далеко до своєї жінки, Ірини Луценко, але вони обидва вже наближаються до фіналу свого політичного турне.
Далі йдуть Бурбак, Вінник, Геращенко, і Антошка і Ірина, Лозовий, Мосійчук, Барна, Вілкул, Рабінович, Тетерук, Бойко, Рева, Аваков, Лешекно, Найем, власне все БПП, НФ, РадКалП, Опозиційний блок, 90% Самопомочі, та всі. хто пов'язаний з цими угрупуваннями. Угрупуваннями, які існують виключно завдяки брехні.
Коли ми звернулися до прес-служби Порошенка отримати коментарі з приводу його лідерства в рейтингу брехунів, там заявили - "Порошенко не може відповісти. Він зайнятий."

Немає коментарів:

Дописати коментар