Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 12 липня 2012 р.

Цензуру в інтернет!

                    Це я кричу. Ще раз. Цензуру в інтернет! Політичну! Негайно! Вимагаю!
                    Де, в Єгипте здається відбулася революція завдяки соціальним мережам? І Ви цьому повірили? І як же вона там змогла відбутися завдяки інтернету? Що, опозиція сиділа за клавою, і розповсюджувала інструкції, як повалити владу? Чи що вона там робила? Можливо вигадала якійсь JavaScript, завдяки якому накопіювала сотні тисяч протестуючих, які вийшли на вулицю, та повалили владу? Чому робиться такий наголос, що начебто "арабська весна" відбулася завдяки інтернету? Так, інтернет зіграв там свою роль. Але ця роль не була вирішальною. Інтернет тільки сприяв комунікації. Як носій інформації. Не більше, не менше. Раніше, таку роль грали голубі. Потім поштові карети, чи діліжанси. Потім телефон.Зараз інтернет.
                    Але ж, всі ці засоби комунікації, виникли не самі по собі.Їх створили люди. Під свої потреби. Під різні потреби. В тому числі і задля організації суспільства на різні акції. Починаючи з голубів, і враховуючи, яка кількість населення на Землі була в той час, і яка зараз, то впевнений, що процент такої організації на тисячу населення однаковий, що тоді, що зараз.
                   В той же час, до появи інтернета, ніхто не зациклювався на цих засобах передачі інформації, і не сидів поряд з голубом, конякою, чи телефоном цілими сутками. Не було сенсу. Ніхто не буде дні та ночі, безперервно гладити голуба, чи коняку. Або бубоніти щось, не зупиняючись, в телефонну трубу. 
                   А інтернет, чомусь зараз сприймається, не як засіб комунікації, а як зброя. Чомусь людина, пульнувши натиском мишки в намальованого Януковича, або відірвавши голову віртуальному Кровосісі, вважає що вона виконала свій громадянській обов'язок, і тепер може почивати на лаврах. Приклад з іграми, звичайно гротеск, але і гнівні тиради на форумах, в Фейсбук, Твіттері, на адресу бандитів, різної сволоти у владі, мають такий самий ефект. Ніякій.
                   Так, в Єгіпті інтернет допоміг організуватися людям. Але тільки в тій мірі, на яку він був здатний. На мій погляд, це дві головні речи. Інформація, як така. Тобто, що насправді робиться в країні, і хто, та що, з себе представляє. Це треба залишати в пам'яті, не забувати про ці факти, і не звикати до таких повідомлень, як до рутини. І другий напрямок, це інформації до дії. Якщо з'являється інформація від опозиції, що треба збиратися там то, і там то, то треба вимикати комп'ютер, та йти туди. А не сидіти в мережі, просторікувати, та спостерігати в он-лайн, а скількі ж там зібралося народу.
                    Саме ці два напрямки  і були успішно використані в Єгіпте. В Єгіпте це була класика. У нас вона перетворилася в фарс, в фетиш. Нав'язується думка, що без інтернету, нічого неможливо зробити. Інтернет, завдяки якому сталася революція в Єгіпте, це міф. Все зробили люди, а не інтернет. А цей міф, насправді тільки заспокоює людей.Вони чекають, що який-то міфичний інтернет знищить Януковича. З'являються якісь дослідження, що вже кільканадцять мільйонів українців користуються інтернетом. І кожен день все бульше, і більше. Формуєтся думка, що ось-ось, і режим, завдяки цим сидячим в соцмережах "свідомим" громадянам, завалиться, і народ, пишаючись собою, буде святкувати перемогу. Ну, а сатрапів переловить, та запроторить за грати. Також, сидячи за клавою.
                  Маячня, чи не так? Тому, я закликаю Януковича, ввести цензуру в інтернеті. Щоб не було що робити біля монітору. Щоб ці, насправді свідомі громадяни прийшли до тями. Вийшли на вулиці. Побачили один одного. І почали діяти. Інтернет, у вигляді монітору, клави, та миши, за нас нічого не зробить. Ця цензура, буде як реанімаційний засіб. Від обломівщині. Від демагогії. Від порожньої балаканини.
                   Здається, в Росії, Пукін сьогодні увів в дію щось подібне. Не знаю, чи він насправді увів цензуру в інтернеті, але принаймні саме так подається ця інформація в інтернеті. В зв'язку з цим у нас з'являється нагода поспостерігати, яка буде реакція суспільства, на цей, з моєї точки зору, позитивний крок. Позитивний для громадян, не для влади. Що там, що в нас, влада вже не зможе діяти раціонально. Режим Кремля, і режим Межигір'я, в ситуації цугцвангу. Будь-які їхні кроки ведуть до мату. Але з одним застереженням. Якщо ми не будемо пасивнимі спостерігачами, та вийдемо з інтернетної летаргії.

                   Тому, Янукович! Даєш цензуру в інтернеті!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар